На днешната дата 1 април е роден лидерът на Възраждане Костадин

...
На днешната дата 1 април е роден лидерът на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

На 1 април рожден ден празнува Костадин Костадинов

На днешната дата 1 април е роден водачът на " Възраждане "  Костадин Костадинов. Той навършва 45 години. 

Костадинов е национален представител в XLVII, XLVIII и XLIX национално заседание. Два мандата и половина е бил общински съветник в община Варна (2011 – 2021). Той е създател и ръководител на партия " Възраждане “, която се самоопределя като националистическа, съобщи Пловдив 24.

В същото време тя е определяна от разнообразни анализатори и медии като антиевропейска, антизападна, както и проруска.

Завършва Пета гимназия, а след това магистратура по балканистика през 2002 година и по право през 2011 година във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. През 2017 година Костадинов пази докторска степен по етнография в БАН с дисертация на тематика „ Русините в Централна Европа – история и актуалност “ с теоретичен началник доцент д-р Владимир Пенчев.

Лидерът на партията е прочут с проруските си изказвания, в това число с апелите си за разпра. Въпреки че Костадинов е популист, той е упрекван в втълпяване на ненавист към малцинствата. Във времето е бил обвързван с Вътрешна македонска революционна организация, Атака, представители на ГЕРБ и други политически формирания от целия набор.

В интервала от 2010 до 2013 година Костадинов натрупва стаж по партийна линия във Вътрешна македонска революционна организация, като „ Организатор “ и „ Експерт стопанска активност “. В длъжностната му характерност за „ Организатор “, каквото е работил първите 3 години, е записано, че активността му на тази позиция включва културна активност – продуциране на книги, филми и научни експедиции. Длъжността му „ Експерт стопанска активност “ заема две години.

През 2013 година е назначен за шеф на Регионалния исторически музей в Добрич, макар че няма нужния стаж от 5 години в региона на културата.На 31 януари 2017 година Костадинов подава искане за овакантяване на заеманата служба, считано от 2 януари 2017 година кметът Йордан Йорданов прекратява трудовото си правно отношение с него. Заради неспазения период на предизвестието, кметът разпорежда да се изплати на някогашния шеф обезщетение. Костадинов декларира, че ще съди Общината, поради нарушаване на Кодекса на труда, като показва че е бил в болничен в този миг. През юни 2017 година Районен съд – Добрич отхвърля предявения иск от Костадин Костадинов срещу община Добрич.

Към 2009 година Костадинов е водещ на предаването „ За България “ по Телевизия Варна. От 2012 година до 2013 година е създател и водещ на предаването „ За българската нация “ по телевизия СКАТ. През 2015 година води предаване „ Българската популярност “ по телевизия Алфа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР